Om sidan och mig


Jag heter Stefan Sjöö och bor i Hällekis vid foten av det blommande berget Kinnekulle vid Vänerns sköna strand. Sedan 1999 driver jag en ideell lokaltidning (Hällekis-Kuriren) på Nätet. För tidningens räkning och för mitt eget stora nöjes skull blir det en hel del fotograferande, då främst i bygden kring Kinnekulle.

Motiven är högst varierande från rena nyhetsbilder till natur och vardagsbilder, med andra ord det mesta som fångar mitt intresse brukar också hamna på kamerans minneskort och sedan in i mitt allt mer växande bildarkiv. Merparten av alla bilder blir just arkivbilder att ta fram när man behöver dom för tidningens räkning, men med denna sida tänkte jag att några av dessa även skulle få en chans att visa upp sig i offentligheten.

Det kommer att bli en bildsida med kortare kommentarer och med ett synnerligen varierat bildutbud, bilderna som hamnar här är de som fångat mitt intresse just den dagen. Som ni troligen kommer att märka lär motiven variera stort. Det som de dock kommer att ha gemensamt är att de är tagna i min hembygd, om det sen är Kinnekulleområdet, Götene eller angränsande kommuner eller rent utav någonstans i Skaraborg så tillhör de i vilket fall som helst det som jag kallar min hembygd.

Så välkommen att beskåda mina "Fragment från hembygden" och njut eller förfasas över mitt bildval.


/Stefan Sjöö
info@hallekis.com